bössinsamling; alias fredsarbete

God tisdagsmorron!

Rasistsidorna ökar enligt text TV.
Jag tycker att vi var och en bör tänka igenom var han/hon står.  Om du träffar någon som kommer med sådana åsikter så begär en motivering till vaför man tänker och tycker så.  Vi har ju tanke- och yttrandefrihet i Sverige, men man bör kanske fundera över om det finns några gränser.  Är alla åsikter legitima???  En öppen fråga.

Tänk igenom var du själv står och vad du bygger din åsikt på.

"Bössinsamling; alias fredsarbet"  lyder ju dagens rubrik.  "Jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut - - - -"  lyder ju en strof på en sång som du kanske nynnar med i.  Då måste det ju vara ont om just bössor.
För många år sedan var jag med och demonstrerade för en nukleärfri zon  (var det så slagorden ljöd?!)    Flera avtal har den senaste åren undertecknats av dom s.k. stormakterna om en minskning av antalet atombomber och liknanade förstörelsevapen.  Jag vet inte, och ingen anna lär heller veta det heller, hur stor överkapaciteten är;  d.v.s. hur många gånger man kan förstöra denna livsmiljö med det man sparat åt sig ifall den andra onda makten skulle börja.

VAD HAR DETTA MED FRIMÄRKSPROJEKTET FÖR GHELEB ATT GÖRA?!
jAG FÖRSTÅR ATT DU STÄLLER FRÅGAN.
KOMPLETTERA DET MED FÖLJDFRÅGOR OM GODA LEVNADSFÖRHÅLLANDEN OCH EN POSITIV ATTITYD TILL GRANNAR  NÄRA OCH LITE LÄNGRE BORT INTE HJÄLPER TILL AII BEVARA OCH UTVECKLA GEMENSKAP.   Det där kanske blev onödigt krångligt, men snälla du försök förstå! 

.  Insamlingen var till förmpån för Somalia hjälpen.  På den timme gav de förbipasserande 620 kronor.  Jag och det blir säkert flera med mig skall ut med insamlingsbössorna igen.
Av samtal med givarna hade TV:s reportage haft ett oerhört genomslag.

Frmärksprojektet för Gheleb i Eritrea arbetar ju i samma anda och med samma inriktning som bössinsamlingen för Somalia.

Dina frågor och kommentarer uppskattas.

Tillsammans för medmänsklighet och solidaritet.

Inge Rönnbäck
Byske

P.s. Tacksam om du också ville sprida ryktet om bloggen ingeronnback.blogg.se med underrubriken "Medmänsklighet och Filateli".  Jag är ju en icke-person i bloggosfären så jag får föröka att få hjälp även på detta sätt. D.s.

kampen mot "makterna"

Kära Vänner nånstans därute i bloggosfären!

Att ni inte sett nånting nytt på denna blogg om "Medmänsklighet och Filateli" beror inte på någon ovilja eller slöhet från min sida.
Under en tid fick denna maskin för sig att markera utsända mail med SPAM och följaktligen kom dom tillbaka märkta inte bara med SPAM utan också med ett större antal siffer- och bokstavskombinationer som jag Inte kunde förstå innebörden i.
"Supporten" på vår operatör kunde inte hjälpa oss att få detta utrett. 
En som jobbar på CISCO (rätt stavat?) i London gjorde allvarliga försök, men inte heller han lydksdes.
En dag satt min fru och väntade i 45 minuter på att få svar från supportern, men till slut gav hon upp, vilket är helt förståeligt.
Den som lyckades var ett av våra barn som är mycket beroende av dator i sitt jobb.  Tack och Lov!

Inströmningen och det uttalde behovet av det filatelistiska materialet visar på ett stort behov av svenska svart-vita vykort, enstaka eller samlingar.  jA ALLT ANNAT FILATELISTISKT MATERIAL OCKSÅ.

tACKSAM FÖR ALL MÖJLIG RYKTESSPRIDNING
OM BLOGGEN OCH OM FRIMÄRKSPROJEKETET I DESS HELHET.

DE ALLRA BÄSTA HÄLSNINGAR
Inge Rönnbäck
Backgatan 3
930 47 Byske

P.s. TV reportagen från Afrikas Horn river upp mina minnen från 1983, -85 och 86 från gränsen mellan Sudan, Etiopien och Eritrea och från Cross-boarder - operations.  En rätt ensidig och äcklig historia på det hela taget Sista meningen låter som ett citat, men från vem?!)  D.s.




Frimärkt för Afrikas Horn

För nytillkomna lyssnare; som man brukar säga på TV (men här blir det fråga om nytillkomna läsare) vill jag ge en kort introduktion till denna blogg.
Den har underrubriken "Medmänsklighet och Filateli".  Filatelin kan få tjäna och ge uttryck för vår känsla av medmänsklighet, men självklart också vara en mötesplats för filatelisterna.

Fri - märkt, d.v.s. märkt fri för solidaritet.

Bloggen och dess insamling konkurerar inte med ex. Röda Korset och andra ideella organisationers
insamlingsarbete utan är snarare ett komplement.  Jag samlar inte in kontanter utan ger tillfälle för intresserade att skänka frimärken, vykort och annat filatelistiskt material.  Det inkomna materialet säljer jag sen till samlare.  Försäljningsinkomsterna skickar jag sen till "Gheleb Development Committe".  Den består av gamla, trovärdiga bekanta sen vår tid i det området i Eritrea.
Jag behöver inte sitta här och i nåt slags kolonialistisk anda ("vi här vet ju bäst") bestämma hur perngarna skall användas.  Det vet ju GDC bättre som är på plats.  Behoven tittar ju dom rakt i ögonen.  Hittills har man satsat på vattenförsörjning, stöd till skolverksamheten  och förbättring av kommunikationerna.

Afrikas Horn består av Eritrea, Djibouti, Sudan, Etiopien och Somalia.  Det finns knappast någon i Sverige som undgått  att seden situation som råder där.
 

I början av 80-talet jobbade jag i östra Sudan bland krigs- och hungerflyktingar från Erritrea och Etiopien. Jag reste också över gränsen till det krigshärjade Eritea för att kontrollera att hjälpen dit kom fram.  Och det gjorde den! De stora ögon som tittade på mig där, tittar på oss alla idag via TV och säger samma sak: "Finns det någon därute som kan hjälpa?"  Och det finns det uppenbarligen.

För den som vill skänka pengar så finns det ju etablerade organisationer som har erfarenheter från liknande situationer.  Jag nämner bara två exempel utan att därmed nonchalera andra: 
Röda Korset och Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen (EFS).  EFS etablerade sitt arbete i Eritrea redan 1866, så man har ju viss erfarenhet!  Jag var anställd av EFS under 12 år i Eritrea och  tre korta perioder i östra Sudan.

Med hjärtliga hälsningar
Inge Rönnbäck
Backgatan 3
930 47 Byske


Medmänsklighetens förespråkare och förkämpar

Hur kan några frimärken och vykort blir till hjälp för dom som bor på Afrikas Horn?!
Jo; jag säljer det donerade materialet till samlare här och där.  Så fort banken här i Byske öppnar idag skall jag skicka 13.000 kronor till projekt Gheleb i Eritrea.  Dessa pengar kommer, enligt telefonsamtal häromdagen, att gå till stöd för skolarbetet.  Och det är, tycker jag, en bra "investering" för framtiden.
Den som vill veta mer kan ju skriva, maila eller inga.
Jag ser fram emot filatelistsäsongen då jag kan bjuda ut det material som samlats under sommaren.
Det jag fick sälja under marknaden (2.300;-) vär var trots allt något begränsat.

Jag har en brist på svart/vita vykort så sådana är särskilt väkomna!!!  Från hela vårt avlånga land.

Jag önskar er alla en god sensommar.

Inge Rönnbäck
Backgatan 3
930 47 Byske.
Tel. 0912 - 616 88
Epost: [email protected]

P.s. Vi har haft en del problem med vår Epost den senaste tiden.  Ett ex. när Elisabeth ringde  supporten igår fick hon vänta i 45 minuter och hade då inte fått något svar varpå hon helt förståeligt la på luren.  Vem hade inte gjort det.  D.s.

RSS 2.0