Sammankomst för medmänsklighet

Kära Vänner, bekanta, bara lite bekanta, och inte personligt bekanta alls!

Ni som är medmänsklighetens förkämpar och förespråkare räknar jag som vänner.
Vi har nämligen samma syn på ansvar för dom som behöver en röst i den rikare delen av världen.
För några dagar såg jag en notis på text TV om att handeln räknar med en rekordartad julförsäljning.
Ni som brukar planera för julhandeln; fundera över följande:
Vilken plats ger jag dom som saknar de flesta av våra "självklarheter" när vi firar jul?
Detta inte sagt för att skapa en hög dåliga samveten utan som en hjälp att få en något mer balanserad tillvaro.  Eller tycker någon att jag är ute och cyklar?!  (
Varför just "cyklar?)

Om ett par timmar skall jag gå på en träff med ett 50-tal idealister.  Jag ser framemot samtalen och idèkläckningarna.

Vad gäller den filatelistiska delen kan jag bara säga att jag har fått in så pass mycket att det är skäl att vänta på dom rätta och generösa köparna.  Här blir det en viss spänning mellan den merkantila delen och den del som räknar med att betala generöst för den goda sakens skull.

Nu hoppas jag att denna maskin nu fungerar som den skall.  Den har den senaste tiden haft ett par frispel, eller är det möjligen jag som frispelat den?!  Kan man säga så?  Jovisst; jag kunde ju det alldeles nyss.
Bästa hälsningar och tillönskan om uthållighet i kampen för det goda

Inge Rönnbäck
vid laxälvens strand i Byske

Medhalkare

Käre medhalkare!
Jo; åtminstone här i norra Västerbotten har halksäsongen börjat.
På gatan ser man hur medvandrarna är noga med hur man sätter ner fötterna.
Med rullatorn känner jag mig säkrare än många andra verkar ha det.
Halkan är, hur tokigt det än låter, kontaktskapande.  Här är det helt legitimt att prata med vem som helst om halkan eller andra väderfenomen.  Samma gäller hundraser. 
Alla är vi medhalkare och medglidare på livets bana.  Frågan är hur vi tillsammans färdas på denna livsbana.
Vår medmänsklighet kan få påtagliga uttryck i bl.a. att bry sig om och inte bara tycka-synd om.
Snälla du som läser dett; välj att vara en medmänsklighetens praktikant.
Främlingsfientlighet, av vilken grad den än är, ryms inte inom medmänskligheten!!!

När det gäller den filatelistiska delen av denna blogg så kan jag berätta om ett par godbitar:  för några månader sen fick jag en större donation.  När jag nu närmar mig slutgenomgången så ser jag hur den kinesiska samlingen växer.  Många brev gick via Siberia.  Censurstämplar, etc, får det att vattnas i munnen på en filatelist.
Nu gäller det att hitta rätt köpare.            Eller 17 album med vykort.  Med dom får det nog bli så att intressenterna plockar det som är särskilt intressant.  Att sälja ett eller ett par album tillsammans blir svårt.  Där finns en stor majoritet med kyrkkort. 

Jag har med min hustrus hjälp fått så god ordning i mitt arbetsrum att jag utan svårigheter kan gå in i rummet ifråga utan att snava.

Jag vädjar ännu en gång: sprid ryktet om bloggen "Medmänsklighet och Filateli".
Reaktioner och förslag till förbättringar är hjärtligen välkomna.
Vad tycker ni att jag borde ta upp?

För vår gemensamma medmänsklighets skull

Inge Rönnbäck

P.s. För ett par dar sen glömde jag min rullator på ICA. Det är ju ett tecken på att kroppen inte tycker att fordonet i fråga inte längre är absolut nödvändigt.  D.s.

blogginlägg för medmänsklighet

I lördags tog jag ett pass med en insamlingsbössa för Världens Barn i Röda Korsets regi.
Det var glädjande att se människors villighet att hjälpa.  Det styrker vår frimodighet att fortsätta.
Här är det fråga om att göra det man kan.

Kanske jag berättade om den man som hade ont om kontanter, men som i stället gav två ägg i kollekten.  Det var närmast en uppoffring.  Eller som man sjöng i en gammal läsarsång " - gör det lilla du kan - -".  Den sångern har misstolkats av somliga så att den kommit att verka ha innebörden  " - gör så lite du kan - - -".

De filatelistiska bidragen till dett inlägg är om den äldre dam som lämnade in 17 album med vykort och en annan som lämnade in en samling med frimärken och brev från det gamla Kina och Macao.  Nu gäller det att hitta rätt köpare, d.v.s. den som samlar just detta område. och därför är beredd att betala ett rätt pris som borde kunna bli högt.
Alla dessa affärer är för medmänsklighetens skull, där mottagarna bor i den bergiga norra delen av Eritrea.

Återigen  tacksam för ryktesspridning om denna blogg.
På tal om "återigen".  Det var en gammal predikant som hade vant sig med att i tid och otid använda ordet "återigen".  När han skulle hålla tal vid sin egen 75-årsdag hängde detta ord med så att han sa "Då jag nu återigen fyller 75 år - - -".  Historien lär vara sann.
Tillsammans kan vår insats för medmänkligheten kunna bli riktigt rejäl.
Inge Rönnbäck
Byske

friska vindar

  -  både vad gäller vädret och de medmänskliga insatserna.
"Vill du ha en vän så var en" var det nån som sa och det är mycket sant.
Jag har varit på två sammanträden, igår och i förrgår, dels med Magnasylgruppen som arbetar med och för asylsökande, en imponerande och osjälvisk insats.  Mina internationella erfarenheter, Eritrea och Sudan, tror jag kan bidra med något positivt i sammanhanget,
Byske Röda Kors krets arbetar i samma linje och med samma ideologi.  Dessa goda människors insats har något att lära alla "åskådare" och "tycka-synd om-are".  Ideologisk klarsynthet och praktisk handling. 

Filatelisn betydelse då?  Jo; på en filatelistträff nyligen kunde frimärken som donerats för medmänsklighet säljas för över 1000 kronor.  Igår sålde jag vykort för 500 kr till en förbiresande Timrå supporter.
I måndags f.m. kom en äldre dam och hennes dotter med dom utlovade vykortsalbumen.  Jag har inte räknat dom, men jag tror att hon sa 17 st. i ett telefonsamtal.

Bloggen, där detta blir ett inlägg, söker massmediakontakter för spridning av "Medmänsklighet och Filateli".
Kolla in på ingeronnback.blogg.se om du inte redan gjort det

Här har det varit kraftiga vindar men övervägande soligt väder.

Hej då medmännsika för denna gång

Inge Rönnbäck

medgång och motgång

"Sorgen och glädjen de vandra tillsammans. Medgång och motgång här tätt följas åt"  står det i en psalm i psalmboken; och hur rätt har inte författaren.  Tycker jag alltså.  Vad tycker ni?!
Idag var vi på en begravningsgudstjänst efter en 34 årig man som förtärts av cancer.  Hur svårt skall det inte vara för henne som nyss blivit änka?!  Ja; vi andra som var med kan bara till en liten del ana hur det kan kännas.
En annan författare skriver "Gläds med dom som gläder sig och gråt med som som gråter.  Det är väl egentligen det enda man kan göra, att "vara med" och inte gå undan.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ett raskt hopp över till ett helt annat ämne:  Imorgon åker vi ett gäng till Vindeln (sök på kartan) för att vara med på en samlarträff som anordnas av den lokala samlarföreningen. 
Jag skall presentera en del filatelistiskt material till försäljning. 
Under den gångna veckan har jag sålt för ungefär 1.000 kr.  Ett ovanligt tydligt exempel på små bäckar - stor å effekten.
Sen när jag kommer hem skall jag gå på en träff där deltagarna får ha med sig en önskesång i någon form av inspelning och om man så vill kan man säga varför just den sången betyder något för en.
Själv skall jag ha med mig ett trunpetsolo med variationer över den världsvitt kända sången "Anazing grace".
Nåd är det ont om, men kraven är desto flera.
Med de allra bästa hälsningar
Inge Rönnbäck

RSS 2.0