svart - vitt eller?1

Nää; livet är nog inte så enkelt tycker och tror jag.
Jag skall inte trötta er många exempel som jag tycker stöder detta påstående.
Tänk själv efter om du kan hitta något sådant exempel som det är svårt att placera i någon av dessa två kategorier.  Ta´ bara den delikata frågan om en absolut sanning och en s.k. vit lögn?!
Kan en "vit lögn" månne vara  armhärtigare än den stålblåa sanningen?  Frågan varkar  onekligen ledande.

En sanning som vi nog alla kan hålla med om är livets förgänglighet.  Vi kan väl hjälpas åt att göra den tid vi har kvar så ljus som möjligt.  En ganska tydlig väg är att låta en frimärksdonation bli till en barmhärtighetsgärning.

När jag läser igenom mitt utkast ser jag att något som jag trodde att jag skrivit om den gamles visdom och kunskap har fått vingar och flaxat iväg nånstans i cyberspace. Ta`tid att lyssna till och prata med den gamle.

Har arbetat en hel del idag med sorteringsarbete, men där är ett drygt arbete kvar.
Känner du till någon som skulle ha intresse av en liten nätt Indien-samling?

Det är inte bara din frimärkssamling som är värdefull.
Du själv är så värdefull att det inte går att betala kostnaden, så sträck på dig.
MVH
Inge Rönnbäck


21.800 SEK

Från maj t.o.m. idag är det de samlade inkomsterna för uppbyggnads- och utvecklingsprojektet i byn Gheleb i Eritrea.  Och det är en effektiv summa eftersom vi inte har några administrativa kostnader.  Jovisst; avgifterna till banken för överföringen till Eritrea.  Sparar ihop så att det inte blir för tätt mellan överföringarna.
De donerade frimärkena och vykorten har blivit alltifrån 20 kronor till 2.500 under maj-oktober perioden.

Några donationer är helt anonyma, så om du  är en av dom som läser detta så kan du glädjas med mig och med mottagarna i Gheleb.

Det som jag just nu har särskilt stort behöv är svart/vita vtkort.  Ja; allt annat i frimärks och vykortsväg är också välkommet.
Fortsatt ryktesspridning om detta projekt och den därtill hörande bloggen uppskattas livligt.
ingeronnback.blogg.se.

Ha`det så gott i det medmänskliga livet.

Inge Rönnbäck
Backgatan 2
930 47 Byske.


TACK

Det var/är nästan bara det jag ville ha sagt denna gång.
Många medmänsklighetens donationer har inkommit den senaste tiden; så många att jag har svårt att hinna skriva till alla.  Och somliga har inte angivit vem som är avsändare - man ville kanske inte ha något svarsbrev.

I lördags sålde jag en del enklare material i god kvalite för sammanlagt 2.000 kronor.  Till detta kommer det jag kan få för kort och frimärken som jag  lämnat in till en auktionsfirma.
Denna auktionsfirma har också ombesörjt försäljningen av en bunt kort från första värlskriget.

Här kommer möjligen en upprepning;  när ni näste gång är ute och flyger kan ni kanske ta för er en extra påse man får för bruk vid eventuell flygsjuka.  Jag har en kund som söker sådana.
Och en annan som söker utländsk/för oss ovanlig valuta.

Nää; deta blev längre än jag trott.

Ha`det så gott
önskar
Inge Rönnbäck

Fri-märkta vänner!

Det är länge sen jag hörde av mig, så här kommer en hälsning.  Hoppas att ni finner den värd att läsa och att vidarebefordras.  Frågor och kommentarer är som alltid välkomna-
För den nya läsaren vill jag påpeka att den här bloggen har ett tema som lyder "Medmänsklighet och Filateli"
Den vill vara ett språkrör för medmänsklighet som sitter trångt på sina håll.  Kanske du kan lokalisera eller identifiera några sådana anti-mänskliga uttrck i din närhet eller längre bort.
Med - eller motmänniska hur märks dom?!
Det var nån som sa "Allt vad ni vill att andra skall göra för er, det skall ni också göra för dem".
Det sas för ca. 2000 år sen men gäller och behövas också idag!!!  Eller hur?

Hur kan filatelin kopplas till medmänsklighet?
Jo; det är ganska enkelt.  Man överlåter något av sitt filatelistiska material till förmån för exempelvis  Projekt Gheleb i Eritrea.  Många har ringt, skrivit eller mailat och undrat över vad man skall göra med det som en äldre släkting lämnat efter sig.  Jag svarar att det kan jag ta hand om (ja; inte möbler förståss).  Om du undrar över vad jag är för jeppe så är du välkommen att höra av dig.

Nu på söndag är ämnet i våra kyrkor "Änglarna".  Du kan vara en ängel, d.v.s ett sändebud i medmänsklighetens tjänst.  "det låter ju nästan kul att få bli en fri-märksängel = medmänsklighetens budbärare.

Frimärksänglarna har de senaste veckorna varit i det närmaste överväldigand.  Som väl är skall vi snart till den återkommande filatelistträffen i Vindeln och jag har också fått en injudan till Pitep filatlistklubb.  Där räknar jag att kunna sälja något av tillflödet av frimärken och vykorte.  Mitt utbud kan möjligen kallas gräsrotsfilateli.  Om det uttrycket inte fanns förrut så finns det numera.


Låt oss tillsammans vara vardagsänglar och på så tätt förgylla någons tunga tillvaro.

De bästa tänkbara hälsninger
Inge Rönnbäck
Backgatan 3
 930 47 Byske

RSS 2.0