uthållighet

Nu har de fiskare som envist och uthåligt söker fånga laxar i forsen strax nedanför vårt hus
kommit.  Somliga hyr en campingtomt från vår granne.
Detta är ett ovanligt tydligt exempel på "man skall väl inte ge sig".
 Varför det är drygt 95% män som ägnar sig åt detta fiske vore kanske värt en sociologisk undersökning.  En kanske inte så seriös gissning är att det har sina rötter i det faktum att stenåldersmannen kom dragande eller bärande hem sin fångst för familjens och/eller stammens överlevande;  ja; jag tror ju förståss inte att man fiskar lax i Byskeälven för sin överlevnad utan snarare för nöjets skull.
Jag och min fru har varit i Uppsala och Stockholm för att få träff med barn och barnbarn. Ett arrangemang var ute vid prins Bertils boulebana på Djurgården.  Vi träffade inte en enda huligan utan enbart trevliga och positiva människor.
Varje Stockholsbesök innebär för mig ett besök på den loppismarknad som förmodligen Stockholms astörsta loppis.  Denna gång fick jag inte tag i så mycket av det jag önskat mig, men alltid något intressant.

(Vilken är samhällets minsta rink?? En kanske dum och smålistig fråga).

När vi kom hem så kom en av grannarna med en kasse brev, kort och tidningar som kommit till vår postlåda under vår bortotvaro.  Här uppe på backen verkar det omjligt med en s.k. grannfejd och det är ju något att vara tacksam för.  Eller som Arja (stavningen?!?) sjunger "Jag vill tacka livet".
Och jag kommer tillbaks till frågan  HUR gör man det?!

Jag hr bara hunnit med en grovsortering av det inkomna materialet. men jag har då sett att jag har material till utbud unde Byske Sommarmarknad 22 - 24 juli.  Hoppas jag hittar nån lämplig lokal som jag får låna.
Med generösa människors hjälp verkar det som om jag kan fortsätta ett tag till med stödprojektet till bergsbyn i Ghelebsområdet. i Eritrea.  En viss brist har jag vad gäller svenska svart/vita vykort
så om ni råkar får höraom sådana så tänk på "Medmänsklighet och Filateli"  Ryktesspridning är som alltid välkommen.  På så sätt sparare vi in PR kostnaderna.

Må ni alla ha en skön sommar med det dyrbara och viktiga som kallas
Inge Rönnbäck
Backgatan 3
930 47 Byske
















repetition is the mother of all knowledge

Detta inlägg är närmast ämnat för nya läsare av denna blogg.
Bloggen har som tema "Medmänsklighet och Filateli" där det senare får tjäna det förra.
Temat besannades med all tydlighet vd filatelistträffen i Arjeplog den gångna helgen.
Det rent filatelistiska nöjet var till glädje för oss alla.  Tyvärr hade några "säkra kort" inte möjlighet att vara med.
Den läsare som önskar mer information är välkommen att kontakta mig.
MVH
Inge Rönnbäck
Byske


frimärksmarknad i Byske och i Arjeplog

Hej på Er alla!

Byske Sommarmarknad blir i år den 22 - 24 juli  och inte det datum jag angivit tidigare.
Frågor och kommentarer är välkomna.

Idag skall jag slutför mina  förberedelser för frimärksträffen i Arjeplog fredag och lördag denna vecka.  Då träffas samlare från Norge och övre Norrland.    En feilatelistisk högtid!!!

Välkomna att vara med.  Kontakta gärna Stig Lundström 0961 - 101 45 för den filatelistiska delen och Hotell Lyktan 0961 - 612 10 för övernattning.

Må ni alla ha`en så behaglig vår och sommar som tänkas kan.

"Eder i tjänsten förbundne" som man sa förr
Inge Rönnbäck

RSS 2.0