internationell filateli

Hur ser den ut?!  Internationell filateli alltså.
Det är ett ganska vittomfattande ämne.  För min del började den delen med besök hos gamle kyrkoherden.
Jag kan inste tänka på honom utan att känna den inpyrda cigarrlukten.  Min pappa hade tipsat om att han kanske
hade några utländska vykort med frimärken.  Och det hade han från bl.a.  ett så exotiskt land som Österrike med gamle Franz Josef med sin vidlyftiga mustasch.  Sen följde det korrespondens med ungomar i Brasailien, Egypten och Filippinerna

Jag måste erkänna att det inte i första hand var frankeringen som var huvudintresset utan den internationella kontakten var mer spännande.

Några länders postala myndigheter har inte visat särskilt stort kund- eller kontaktimtresserade trots både e-post och vanlig flygpost.  Samma sak gäller en filatelist som adresserat i Filatelisten.  Men mina meddelanden kanske inte nått adressaten?

I lördags var jag på en internationell konferens som Luleå Stift och EFS i Norr- och Västerbotten anordnat i Älvsbyn.  Klar intressant och inspirerande.  Det var några som misstänkte att jag skulle vara där så dom hade med sig frimärksgåvor i samma anda som projektet "Medmänsklighet och Filateli".

Så hoppas jag det är väl med er alla som läser detta inlägg.   Frågor och kommentarer är välkomna.

Hjärtliga filatelistiska hälsningar

Inge Rönnbäck
Byske


P.s. Om det är någon filatelistklubb som har en fungerande ungdomsverksamhet så dkulle det vara intressant att höra HUR det går till.  D.s.


RSS 2.0