Att välja

Hej ni alla!
Och snart skall vi välja.  Somliga tycker det är svårt att besluta sig, men tänk på det att vi har möjlighet och frihet att välja.  I många länder har någon eller några redan bestämt vad vi skall tycka.
En historia från Moskva under Sovjettiden:  En man kommer till vallokalen.  Han får ett igenklistrat kuvert.  Men, säger han, skall jag inte själv besluta eller åtminstone veta vem som får min röst?!  Valförrättaren svarar: Psst, det är hemliga val.
Samma typ av "val" förekommer på många håll idag.  Tvång och hot är inte ovanliga eller t.o.m. dödandet av dom som misstänks rösta mot den regim som arrangerar dessa s.k. val. 
Den demokrati som vi hyllar har också med sig ansvar; bl.a. att rösta.
.
Låt ingen besämma vad du skall tycka; för då blir det ett slags ställföreträdande val som till slut blir demokratins dödgrävning.

Nää; nu har jag varit alldeles nog politisk.  Kommentarer och kritik är välkomna.

Medmänsklighet och filateli är ord som ständigt återkommer i denna blogg och fattas bara annat för det är ju det som det hela handlar om; om man vill stå för solidaritet Tänk att några gamla vykort kan vara så behjälpliga att förverkliga detta tema.
Senaste tiden har det kommit in bidrag från flera olika länder och man hänvisar till Din annons/notis i  - - - (en stor veckotidning).  Det är roligt för vad jag vet så har jag inte satt in någon annons i tidningen i fråga, men kanske någon annan gjort det å mina vägnar.

"Gör det lilla du kan, gör det villigt och glatt" sjöng vi hemma i bönhuset.  Jag fick snart lära mig att det inte stod "Gör så lite du kan".

Kära medvandrare och frimärksvänner; låt oss fortsätta att hjälpas åt att göra denna värld så dräglig som möjligt för så många som möjligt.  Vår filateli blir en icke föraktlig bit i detta.

Min längsta blogg, tror jag.  Hoppas att den inte tröttat er.
Förr i tiden kunde man avslua ett brev med denna ålderdomliga formulering:
Eder i tjänsten förfundne  och det vill jag göra också nu
Inge Rönnbck
Backgatan 3
930 47 Byske

RSS 2.0