internationell solidaritet

solidarisk betyder enligt Svenska Akademins Ordlista 1986:
gemensamt ansvarig, som obrottskigt håller ihop, eller gör gemensan sak med ngn.

Den definitionen exemplifierades väldigt tydligt under den internationella konferensen i Skellefteå 11-13/2.
Arrangörer var Svenska kyrkan i Luleå stift, Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen (EFS) i Norrbotten och Västerbotten,  SKUT (=Svenska kyrkan i utlandet)),m-fl.
Gäster från Liberia och Tanzania berikade gemenskapen.

Bland delegaterna var det många som varit med flera gånger och som uppenbarligen är djupt engagerade av Medmänsklighet.
Det var inte läge för filatelistisk kommers, men jag fick ta emot flera intressanta donationer.
"I have a dream"   -  att hinna med uppsortering av alla donationer.
Ni som skänker ska veta att ni verkligen gör en god insats.

Jag brukar ytterst sällan ge stöd till enskilda, men den senaste tiden har jag gjort ett undantag.  En blind muslimsk flicka från Gheleb som behövde få gå i skola i Keren  (distriktshuvudstad för Gheleb området) har fått hjälpa så att hon klarar av de ekonomiska bekymren.  En pensionerad präst som jag  samarbetade med under min tid i Eritrea är min kontaktperson i detta fall.
Utan frimärks- och vykortsinkomsterna hade detta inte varit möjligt. Vi får hjälpas åt att på ett effektivt sätt hjälpa till.   Som sagt; fri-märkt för medmänsklighet.
Den lokala stödkommitten sköter om den lokala projekteringen och dom göt det bra.

Ha` det så gott
önskar
Inge Rönnbäck

Namnet Inge betyder ju inte så mycket, men mitt andra namn , Bror, desto mer. Tillsammans på engelska skulle  det närmast bli "Brother Zero"  (eller Comarade Zero) och det låter som benämningen på frihetskämpe i exemeplvis Guatemala.  Frihet och solidaitet vill vi ju gärna stå för; eller hur?!

SKAPA


Det är länge, relativt sett, sen jag svävade ut i cyberspace i detta media. 
När jag tittar ut genom mitt fönster så ser jag en strålande sol lysa upp ett vitt och ganska tjockt snötäcke.  Mig uppmuntrar utsikten, men kanske andra "drabbas" av en längtan till vår, sommar och växt.  Vi fick med posten idag tre (!) större eller mindra blomsterkataloger.  Man måste vara trosfrisk om man redan nu skall beställa det som om ett par månader skall ned i jorden för att så småningom bli till något vackert och senare till något ätbart.

Jag tror att vi faktiskt kan vara med och "skapa" glädje och uppmuntran för/hos någon medhuttrande.  Har bara idag mött ett par hopkurade männskor som nog inte så många hälsar på.  Att se hur dom rätade på ryggen och lysa opp blir uppmuntrande för mig själv.

Jag kan två rader ur ett par sånger.  Kan någon skicka mig hela sångerna så skulle jag vara tacksam och glad.
"- - - den som glad är gläder andra - - -"  Vem sjöng den?
"Jag hade en gång en båt, men det var för länge sen - - -".  Bla.a. Cornelius Wresvik (tveksam stavning?!  har sjsungit in den.

Frimärkt försändelse - - - betyder inte det att mottagaren inte behöver betala för mottagandet?!
Den är märkt fri!  Och detta "luktar" nåd lång väg.  Visst är nåd ganska omodernt nuförtiden.
Jag har redan varit utsatt för väldigt många nådegåvor; d.v.s. för mig helt okända människor har generöst bidragit mred frimärken och vykort till projektet för bl.a. utvecklingen av bergsbyn Gheleb i Eritrea.

Nu skall jag ägna mig åt hopräkning av inkomsterna av frimärkeförsäljningen;  ett ögonblick så får ni veta summan jag kommer fram till.
Från början av november tills idag  6.500 kronor!  GLÄDS MED MIG!!!

Men det skulle ladrig bli såna summor om ni inte var så behjälpliga.
Mottagare och förmedlare
Inge Rönnbäck
Backgatan 3
930 47 Byske

P.s. jag har flera gånger kontrolläst detta inlägg, men det kan trots det finnas skrivfel.  Jeg ber ha`förbarmande med mig.  D.s.

RSS 2.0