Att välja

Livet är fullt av val och ibland vet man inte VAD eller OM man kan/skall välja.
Jag har befunnit mig i liknande situationer.  Ett exempel; jag befann mig i Khartoum (huvustaden i Sudan) under en revolt.  Gatudemonstrationer  var vanliga.  Jag och min kompis hamnade utan att rå för det mitt i en rätt hotande situation.  Mobben trängde upp oss mot vår bil och skrek: "Shout with us "down tith the USA".  Jag misstänker att man trodde att vi var amerikanare.  Det fanns ingen tid att tänka ut något smart svar och hopen var nog inte mottaglig för nån.argumentering och vi var tvungna att välja.  Det handlade om att rädda våra liv.
Vi klarade oss helskinnade så gissa vad vi sa?  Var det fegt och orätt?

Andra gånger är det bara jobbigt att skaffa sig ett valunderlag. "Det är för jobbigt" hör man intervjuade säga.

En av den här bloggens huvudstenar är MEDMÄNSKLIGHET.  Snälla Du stå upp för den även om det slkulle kännas svårt och obekvämt.  Låt den få kosta något.  Om Medmänsklighetspartiet inte har majoritet så ligger vi alla illa till.
Då blir det  till slut någon eller några i toppen som bestämmer och sen kan vi hålla käft.

Om filatelin kan jag idag endast berätta att jag nu gjort i ordning det material jag skall presentera på den stora  rikskonferens som E.F.S. anordnar i Expolaris konferensecenter i Skellefteå den 21-24.  EFS betyder inte European Federation of Socialists utan Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen grundad 1855.  1866 upptog man internationellt arbete i just Eritrea.  Ett mobilt antikvariat har jag också med mig.

Sköt om er och varandra
Inge Rönnbäck

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0